Hensikt

Israels flagg vaier i vinden på Masada. Dødehavet og nasjonen Jordan i bakgrunn.

Israels flagg vaier i vinden på Masada. Dødehavet og nasjonen Jordan i bakgrunn. Foto: Privat 2011

Det var etter en rundreise i Israel sommeren 2000 som min interesse for dette landet virkelig startet. Noe av det jeg husker aller mest av hva guiden fortalte oss var at palestinerne forberedte seg på konflikt. Han fortalte at palestinerne lagde bunkerser og skyttergraver. Høsten samme året startet den andre intifada. Norsk og utenlandsk presse var fulle av nyhetsstoff. En hendelse som gjorde inntrykk på en hel verden var tv-bildene av en gutt som døde idet han og faren søkte tilflukt bak en tønne for å unngå «kuleregnet». Aviser og nyhetsinnslag fra de fleste tv-kanaler formidlet disse grusomme bildene. Forferdelig må det være for en far å miste sin sønn, ikke minst mens de begge søker tilflukt fra skuddsalvene. Folk i Norge var rasende. Men hvem skjøt ham? I de første dagene av intifadaen ble mange palestinske barn drept. Hvordan hadde det seg? Sivile som blir drept i konfliktsituasjoner er forferdelig, og spesielt ille når det er barn og ungdommer som dør.

Det var Israel som fikk skylden for alle de drepte palestinske barna, guttungen som døde bak tønnen, og en israelsk opposisjonspolitiker ble beskyldt for å ha startet hele intifadaen. Allerede på det tidspunkt begynte jeg å lese israelske aviser på nett, og oppdaget til stadighet en annen versjon enn det som ble presentert av norsk media. Rett etter den aktuelle hendelsen, sa Israel at de skulle etterforske saken. Men skaden var allerede skjedd. Skylden var allerede plassert. De som etterforsket saken fant fram til at gutten umulig kunne ha blitt truffet av israelske kuler. Etter hvert viste det seg at det var mer rundt denne hendelsen enn de sekundene av filmen som ble vist på alle verdens tv-kanaler den gangen. Han som filmet, stoppet ikke filmingen da gutten «døde»… Denne hendelsen og andre lignende iscenesatte scener ble starten på noe som raskt fikk navnet «Pallywood».

Etter å ha fulgt med på Midtøsten-konflikten i disse årene, og lest om tiden før, har jeg sett gang på gang hvordan media sprer løgn, palestinsk propaganda, forvrengning av historiske fakta og forteller halve sannheter om Israel. Dette høres kanskje voldsomt ut, men denne blogg/nettside vil legge frem bevis for disse anklagelser. Derfor vil det være mye gammelt stoff som vil bli publisert. Jeg vil plukke ut visse lederartikler og nyhetsreportasjer fra de siste 14 år, og avsløre norske journalister og redaktører når jeg sjekker det de har publisert opp mot andre kilder og hva som faktisk skjedde. Siden Norge har fått stempelet som det mest anti-israelske landet i Vesten, kommer denne blogg/nettside til å se nærmere  på årsaker til nettopp det.

Som en følge av medias skjeve Midtøsten dekning og med eksperter, politikere og ledere for humanitære organisasjoner på samme lag, har nordmenn fått et svært dårlig inntrykk av Israel. Derfor kommer jeg også til å ta for meg hva visse politikere har uttalt om Israel, som har påvirket nordmenns tanker i negativ retning. Den listen vil bli lengre etter hvert som nytt stoff blir publisert.

Hensikten med denne blogg/nettside er å føre en langvarig rettsak mot de som fremsetter et falskt bilde av Israel i Norge.

 

 

En kommentar om “Hensikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s