Neste gang Jan Egeland sier noe om Israel…

Jan Egeland kritiserer Israel okt14

… så husk at han har ingen troverdighet. Noe dette eksempel viser klart og tydelig.

Disse nettsider omtalte generalsekretær i Flyktningehjelpen, Jan Egelands uttalelser om Israel i forhold til Gaza og givermøtet for Gaza:

ABC Nyheter    Dagen    Vårt Land

Faksimile og følgende tekstsitat er hentet fra ABC Nyheter/NTB 13.10.2014:

At Israel ikke tok del i givermøtet for Gazastripen, må være et enormt tankekors for giverlandene og skattebetalere, mener Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland.Deltakerne på givermøtet for Gazastripen lovet å bidra med 5,4 milliarder dollar, tilsvarende rundt 35 milliarder kroner da de møttes søndag. Israel var ikke blant de 90 land og organisasjoner som deltok på konferansen.

– De som har bombet sivile hjem sønder og sammen betaler ikke for gjenoppbyggingen. Det viser at okkupasjonen, blokaden og kvelningsforsøket på Gazastripen fortsetter, sier Egeland til NTB.

Dersom Israel ikke opphever blokaden av Gazastripen, kommer ikke pengene som er lovet under giverlandskonferansen til nytte på lang sikt, mener han.

– Vi må få en slutt på denne evige krigen, ellers må vi gjenoppbygge Gazastripen gang på gang. Og gang på gang kommer vi til å se sårede barn og kvinner, sier Egeland.

Med andre ord: Den skyldige part er ifølge Egeland Israel. De er skyld i ødeleggelsene på Gaza. Ifølge Egeland har Israel «bombet sivile hjem sønder og sammen». Ikke nok med det: Israel er også så frekke at de ikke vil «betale for gjenoppbyggingen» engang. «Vi må få en slutt på denne evige krigen, ellers må vi gjenoppbygge Gazastripen gang på gang.» sier Egeland uten å nevne at det er palestinerne selv som er skyld i de kriger som har vært mellom Gaza og Israel siden 2005, da Israel trakk sine styrker samt 8.500 jødiske borgere ut av territoriet. Hva forventer han at Israel skal gjøre når raketter hagler ned over hodene deres? Egeland sier ikke at palestinerne må slutte å skyte raketter mot Israel, han nevner ikke tunnelene som er bygd fra sivile boliger i Gaza og inn under israelsk territorium for å spre død og terror. De sivile hjem som Egeland anklager Israel for å ha bombet sønder og sammen har Hamas omgjort til legitime militære mål. Han fordømmer ikke de palestinske myndigheters spredning av systematisk hatindoktrinering til egen befolkning. Egeland nevner heller ikke at myndighetene på Gaza ønsker å tilintetgjøre hele Israel og alle verdens jøder. Han stiller ingen krav til hva palestinerne skal gjøre, kun Israel – Israel – Israel. For Egeland spiller det kanskje ingen rolle hva palestinerne gjør eller ikke gjør.

Jan Egeland er ingen militær ekspert. Derfor bør man heller lytte til noen som vet hva de snakker om, slik som oberst Richard Kemp – tidligere kommandør for de britiske styrker i Afghanistan, og USAs forsvarssjef, general Martin Dempsey.


«At Israel ikke tok del i givermøtet for Gazastripen, må være et enormt tankekors for giverlandene og skattebetalere», sa Egeland til NTB.

… hmm, ja disse slemme israelerne…

… var faktisk IKKE ØNSKET VELKOMMEN TIL GIVERMØTET, mr. Egeland!!!

Det var det som var tilfelle. «Nobody wanted Israel at Gaza conference, Egyptian FM says» Ifølge Egypts utenriksminister, Sameh Shukri ble Israel ekskludert fra giverkonferansen i Kairo fordi deltaker landene ikke ønsket den jødiske staten representert der. Det bekreftet også Israels daværende fungerende ambassadør til Norge, George Deek til NTB.


Jan Egeland sier at Gaza er okkupert. Som tidligere generalsektretær i Norges Røde Kors burde han vite bedre. Genevekonvensjonen av 1907 art. 42 definerer et territorium som okkupert når:

Jan Egeland og def på okkupasjon

…okkupasjonen, blokaden og kvelningsforsøket på Gazastripen fortsetter, sier Egeland til NTB.

For Egeland spiller ikke fakta noen rolle. Når han har en mulighet til å angripe Israel med sine løgner, så gjør han det fordi han vet at ingen journalister noen gang kommer til å stille han til veggs. Fakta er at det kun er en sjøblokade av Gaza som Israel har all rett til å utøve. Det eksisterer ingen landblokade eller et kvelningsforsøk på Gaza. Innbyggerne på Gaza får den humanitære hjelpen de trenger. Det at Israel kontrollerer grensene sine mot et fiendtlig territorium, og kontrollerer personer som ønsker innreise til Israel, skulle vel bare mangle.

-Hvorfor denne kampanjen mot Israel, Egeland? Hva er motivet ditt?

Jeg mener at slik Egeland fremstiller Israel kan nær sagt se ut som ny-antisemittisme. Som defineres som de 3 D’er: Demonisering, Dobbel-standard og Delegitimering av Israel. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s