Harald Stanghelles feilinformering

Utdrag fra Aftenposten.no 28.09.2014

Stanghelle og meningsmåling

Faktum viser det stikk motsatte av hva som blir hevdet her. Ferske meningsmålinger viser at et flertall av palestinere IKKE sier ja til tostatsløsningen. En undersøkelse foretatt av The Washington Institute publisert i slutten av juni viser at færre enn 30 prosent av palestinere støtter en tostatsløsning. Ikke nok med det, 60 prosent av de spurte sier at et 5-års mål vil være «å arbeide for å gjenerobre hele det historiske Palestina, fra elven til havet.» Det betyr tilintetgjørelsen av Israel. Med dette er Aftenpostens politiske redaktør med på å skape et ganske feil bilde av situasjonen. Han snur fakta på hodet. Stanghelle burde tatt et Google søk på «palestinian poll 2 state solution» isteden for å narre det norske folk.

Stanghelle er ikke noe særlig positivt innstilt til Israels regjering som er styrt av høyresiden i landet:

Statsminister Benjamin Netanyahu og den israelske høyresiden er ikke i nærheten av å ha vilje til de kompromissene en tostatsløsning vil kreve, og palestinerne på sin side er splittet og kraftløse.

Dette er kun en påstand som han har ingen dekning for. Har Stanghelle selv sittet på bakrommet under forhandlingene mellom Israel og PLO? Hva vet han om hvilke kompromisser som må til? Er det slik at Stanghelle selv vet hvordan en fredsløsning vil måtte komme til å se ut? Om vi lar Netanyahu og Israels virkelige vilje til å inngå kompromisser ligge for denne gang, og kun se hvordan Stanghelle fremstiller situasjonen, så skaper han et inntrykk av at Israel ikke er villig til å få til en løsning. Palestinerne på sin side trenger muligens ikke å kompromisse på noe som helst. De er kun splittet og kraftløse ifølge Harald Stanghelle. Med andre ord er det slik at siden palestinerne ikke har en samlingsregjering bestående av Hamas og Fatah, er de kraftløse og er dermed unnskyldt.


Stanghelle påstår også en annen ting som han ikke har dekning for:

Den (konflikten) kommer ikke til å forsvinne om den nå tones ned av verdensledere som med all mulig grunn er frustrerte over at det er har vist seg umulig å komme noen vei. For den kommer til å smitte over på andre konflikter.

Hvordan vet han at det vil komme til å skje? Og isåfall hvilke andre konflikter er det han tenker på? Slik Stanghelle skriver er en del av et mønster i norsk media hvor man anser konflikten mellom Israel og palestinerne som «Alle konflikters Mor». Man tror at dersom denne konflikten blir løst, ja da vil alle andre konflikter løses, og vi vil oppnå fred i verden. Dette er et stort bedrag som fører til at verdenssamfunnet er ekstremt overfokusert og setter inn enorme resurser på å løse en konflikt, som den ene part (palestinerne) ikke ønsker å løse. Og så kan man kan spørre seg: Hvordan ser Israels nabolag ut for tiden? Som om det ikke er ille nok med de blodige konfliktene som raser andre steder, kan man undre seg i hvilken grad den israelsk- palestinske konflikten kan smitte over og gjøre ting verre enn det allerede er?

Videre har Stanghelle dette å si om den israelske høyresiden:

 …som nekter å innse at en tostatsløsning er det som vil tjene Israel best.

Mener han at den israelske regjering er lite kloke? Hans kommentar artikkel gjennomsyres av det forvridde synet om at det er Israel som ikke ønsker tostatsløsning, mens den palestinske siden…., -ja, hva var det nå de ønsket seg???

Harald Stanghelle skriver jo:

 Abbas har jobbet for en tostatsløsning i over 20 år.

VIRKELIG!?

Hvordan kan han skrive slik, når selveste emblemet til Mahmoud Abbas’ Fatah organisasjon ser slik ut:fatah logo

Hadde vært veldig interessant om Aftenpostens politiske redaktør kan svare på hvor Israel har blitt av på dette «tostatsløsnings kartet» som Abbas angivelig skal ha jobbet for i over 20 år?


Israels statsminister Benjamin Netanyahus tale til FNs generalforsamling uten norske journalisters filter:

2 kommentarer om “Harald Stanghelles feilinformering

  1. stanghelle er forstret op med brytsmelk fra NRK vet han egenlig hva som var det historiske palestina of hvorfor det fikk navnet PA han, stanghelle får holde se til ett annet evne hvor han eventuelt har bedre forstålese og peiling på hva han snakker om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s