Tv2s Fredrik Græsvik – Avslørt

Fredrik Græsvik, Tv2s nyhetsreporter fra Midtøsten avslører sin skjeve dekning av konflikten i artikkelen: Reisebrev fra Midtøsten: «Ingen vinner denne krigen. Alle taper»

Fredrik Græsvik reisebrev1Græsvik skriver:

  •  «Utskjelte Mads. Hatet av mange fordi han forteller dem det de ikke vil høre.»

Det er ikke snakk om å bli fortalt noe man ikke vil høre. Kritikken mot Mads Gilbert baseres blant annet på hans udokumenterte uttalelser.  Hans berømte SMS fra Gaza krigen 2008-2009 hvor han skrev at Israel hadde bombet et grønnsaksmarked i Gaza, 20 drepte og 80 skadde,  fins det ingen bevis for. Dessuten bidro denne SMS til å øke nordmenns motstand mot Israel. Det samme skjer når Fredrik Græsvik bruker Gilbert som et sannhetsvitne. Gilbert er på Shifa sykehuset i Gaza, for øvrig et hovedkvarter for Hamas, men han ser ikke hva som foregår utenfor sykehuset. Gilbert snakker igjen om en «massakre». Hvilken aktuell hendelse det her er snakk om får vi ikke vite. Hva skal forresten til for at man kan kalle noe for en massakre? Fredrik Græsvik videreformidler Mads Gilberts rapporter uten filter, og det fra en mann som under Gaza krigen 2008-2009 ble beskyldt for å være propagandist for Hamas.

I telefonsamtalen med Tv2 Nyhetskanalen som Fredrik Græsvik har lenke til, kommer Gilbert med sitt tydelige anti-israelske budskap:

«Når israelerne ber palestinerne forlate boligområdene sine, så hvor i all verden skal de dra hen da? De er jo innesperret i sitt eget lille landområde, og de har jo ingen steder å dra. Så dette er jo en grotesk politikk der man altså jager alminnelige folk fra hus og hjem, bomber boligområdene deres, og tilbyr dem ingen beskyttelse…» «Dette er en nådeløs krigføring mot den palestinske sivilbefolkningen.» «Det later til at Israel er unntatt fra Geneve konvensjonens bestemmelser om å beskytte sivilbefolkningen og helseinstitusjonene. Alt bombes nå.»

Gilbert er talerør for Hamas’ propaganda. Israel driver ingen krigføring mot den palestinske sivilbefolkningen, men mot terroristorganisasjonen Hamas. Her kan du lese om flygebladene som Israel slipper ut over områder som må evakueres:

Flygeblader til nord-Gaza

Disse flygebladene motbeviser Gilbert og Græsviks propaganda. Tv2 lar Gilbert spre sitt Israel-hat til det norske folk uten at Israel på noen som helst måte har mulighet til å forsvare seg mot slike anklager. Flygebladene henviser sivilbefolkningen til et trygt område: les engelsk tekst! Hvilke andre land er det som informerer fienden om hvor man kommer til å angripe? Og hvilket annet land bryr seg mer om fiendens sivile enn det fienden gjør selv?


 

  • «Alt havarerte. Okkupasjonen fortsetter og utbygging av jødiske bosettinger på palestinernes land…»

Græsvik unnlater å skrive at det var palestinernes valg av terror som førte til at alt havarerte. Yassir Arafat startet en terror-krig mot Israel etter at han forlot forhandlingsbordet sommeren 2000. Græsvik ser ut til å skylde på jødiske bosettinger. Historien viser at i perioder uten jødiske bosettinger i de aktuelle områdene var det likevel ingen fred, men konflikt. For øvrig har Vestbredden aldri vært palestinsk land.

  • «Israelske politikere sier at de ikke vil drepe barn, men gjør det likevel. De bomber millionbyen Gaza og gir Hamas skylden for barna som blir drept.»

Her sier Græsvik det klart og tydelig at han mener Israel dreper barn. Når han skriver «dreper» mener han at det er med overlegg. Ikke noe uaktsomt drap. Tv2 kollega Kadafi Zaman mener også at Israel dreper barn med overlegg:

Kadafi Zaman twitter

 

Om vi ser på fakta basert på Al-Jazeeras oversikt over navn og alder på drepte, finner vi ut at flertallet er menn i stridsdyktig alder. Tallene blir gitt av Ashraf al-Qedra, talsmann for Gazas helsemyndigheter. Saken blir oppdatert med jevne mellomrom.  Her er oversikten som knuser propagandaen vi får servert av Gilbert, Zaman og Græsvik. Her er MIFFs artikkel om saken.

  • «Men rakettene fra Gaza skytes ikke uten grunn. De skytes i frustrasjon over mange tiår med okkupasjon.»

Her rettferdiggjør Græsvik Hamas’ rakettbeskytning mot sivile israelere. Det er ganske spesielt at en journalist tar stilling til og forsvarer den ene partens angrep mot den andre. Mener Græsvik at det er legitimt å sende raketter inn i Israel fordi palestinerne er frustrerte? Det er et faktum at det er ingen okkupasjon av Gaza. Israel forlot dette området i 2005, fjernet med makt 8.500 innbyggere, og trakk sine styrker helt ut. Fredrik Græsvik gjør to ting her, han sprer desinformasjon vedr. okkupasjon, og han legitimerer Hamas’ rakett skyting. På twitter avslører han videre sitt synspunkt: Israel bomber små barn og dette er terror. Forstanderen for Det Mosaiske Trossamfunn i Oslo, Ervin Kohn reagerte slik på Twitter:

Ervin Kohn twitter

  •  «Palestinerne vil ha en egen stat»fatah logo

Nå er det slik at palestinske «frigjøringsbevegelser» har ikke hatt en egen stat som mål, men tilintetgjørelsen av en annen. Fatah, organisasjonen til Mahmoud Abbas ble grunnlagt på slutten av 1950 tallet av den egyptiske terroristlederen Yassir Arafat. PLO ble opprettet 3 år før Israel erobret Gaza og Vestbredden. Om palestinerne ønsker en egen stat, er det en stat som skal bygges på ruinene av en annen. Slik er emblemet til Fatah:

 


Reisebrevet til Tv2s Midtøsten reporter Fredrik Græsvik fortsetter:

Fredrik Græsvik reisebrev2

  • «Israelerne hevder de varsler før de bomber. Ja, de gjør av og til det. De varsler, og så bomber de et område der befolkningen er innesperret bak piggtråd og betong.»

Dette er grovt. Her fremstiller han Israel som en sadistisk gjeng med mordere. Han kunne likeså ha sagt at «Israel ber folk rømme. Panikk oppstår inne i det store fengselet Gaza hvor palestinerne ikke kan flykte ifra. Deretter slippes bombene.» På Nyhetskanalen har vi hørt Græsvik snakke om de israelske flygebladene som de slipper over områder hvor de kommer til å bombe. Det han har sagt i forhold til det er at «palestinerne har ikke noe sted å flykte til». Med andre ord lar han Tv2 seeren sitte igjen med et inntrykk av at Israels flygeblader kun er et spill for galleriet. Han brukte for øvrig dette uttrykket da Israel aksepterte våpenhvilen mens Hamas avslo.

  • «Hamas skyter raketter fra bebodde områder. Det gir Israel påskudd til å bombe sivile»

Nok en avslørende setning. Sitter virkelig Israel og venter på at Hamas skyter raketter fra bebodde områder slik at da får Israel muligheten til å ta livet av sivile? Det kan nesten høres ut som om dette er en del av Israels mål med krigen: bombe sivile!? I hvert fall presenterer Fredrik Græsvik dette inntrykket til det norske publikum.

Kan hende Fredrik Græsvik har hentet inspirasjon fra Gilberts foredrag i Parken Hotel i Ålesund i 2013, da han framstilte Gaza på denne måten?:

NIDAG Gilbert i ÅlesundFaksimile Norge I DAG, 16-2013

Fredrik Græsvik presenterer et falskt bilde av Israel til det norske folk. Han sprer desinformasjon og løgn om Israel. Han har på mange måter blitt et talerør for Hamas’ propaganda. Græsvik forsvarer også Mads Gilbert, en person som tilhører den ekstreme venstresiden og det er bevist at han sprer udokumentert informasjon. Dette er svært skremmende med tanke på hvor mange nordmenn som har svært lite kunnskap om konflikten, men som rett og slett blir hjernevasket av Tv2s reporter.

Her er en kort video med oberst Richard Kemp, som tjenestegjorde som kommandør for de britiske styrker i Afghanistan, hvor han forteller sitt syn på krigen:

 


Tv2s Midtøstenreporter sier at palestinere ikke har noe sted å flykte. Han sier også at Israel varsler om kommende bombing, men bomber da et folk som er innesperret. Høres ganske grotesk ut. Virkeligheten er noe helt annet. Under er forklaring på hvordan det israelske forsvaret gav innbyggere i bydelen Shuya’iya oppfordring til å flykte til et trygt sted.

IDF varsler befolkningen i Shuja'iya

 

Det hører med til historien at Hamas ba befolkningen bli værende igjen i dette nabolaget. Israel led store tap da styrker gikk inn i dette området. Foreldre til skadde israelske soldater har fortalt israelske journalister om grufulle scener. De israelske soldatene møtte blant annet barnesoldater og Hamas krigere som holdt små barn i den ene hånden og rifle i den andre.


 

Inside Shuja'iyaDet er få nasjoner, kanskje ingen som står ovenfor en slik fiende som Israel gjør. Det å krige på fiendens hjemmebane med et tunnel-nettverk hvor fienden plutselig «popper  opp» fra et hull i bakken eller i et hus må være svært krevende for de israelske soldatene.

Når Fredrik Græsvik sier at palestinerne ikke har noe sted å flykte til er det en ren løgn. Flyvebladene som har blitt sluppet over Gaza, har henvist befolkningen til et sikkert område. Det er ikke slik Græsvik skriver at Israel da bomber et område der befolkningen er innesperret. De går inn med bakkestyrker og setter sine soldaters liv i ekstrem fare.

«Reisebrev fra Midtøsten», av Fredrik Græsvik, samt hans twitter meldinger den siste tiden, er en bekreftelse på at hans Midtøsten-dekning er skjev. Det bilde han tegner av Israel som en gjeng groteske barnemordere fører til økt jødehat i Norge.

 

 

2 kommentarer om “Tv2s Fredrik Græsvik – Avslørt

    • Den samme følelsen begynner også jeg å få. Jeg mener at det er et bevisst mønster, spesielt i NRK hvor Israel skal svertes på alle mulige måter. Tror ikke at møtet i Kringkastingsrådet vi ha noen effekt. På meg virker det som om NRK isteden har hardnet seg. Tenker da på Urix med Benny Morris og innslaget på Dagsrevyen med Desmund Tutu. Norsk media har også hovedansvaret for at Norges befolkning har skremmende oppfatninger av Israel, som kom fram i HL senterets undersøkelse fra 2012.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s