Vet Brende mer om Israels sikkerhet enn Israel selv?

 

Brende om Israels sikkerhet

NRK.no 13.07.2014

Utenriksminister Børge Brende blander seg inn i hvordan et annet land ser på sin egen sikkerhetssituasjon. Brende er utenriksminister for Norge. Han har aldri tjenestegjort i det israelske forsvaret, IDF. Han har ikke vært med i Israels sikkerhetstjeneste, Shin Bet. Ikke har han tilgang til den israelske regjeringens sikkerhetskabinett. Han er ikke engang representant for det israelske parlamentet, Knesset. Likevel uttrykker han seg som om han vet mer om Israels sikkerhetssituasjon og dette landets krav til sikkerhet enn det Israel selv gjør. Til NRK sier han: «Israel har nå kommet med motangrep som ikke er forholdsmessige og ikke nødvendige for å ivareta deres sikkerhet».

  • HVA???

-Hva vet han om det? Hvilke spesifikke motangrep fra Israels side mener han ikke er nødvendige?

-På hvilket grunnlag har han kommet frem til den konklusjonen? Samme dag som artikkelen blir publisert på NRK.no, sender Hamas 130 raketter inn mot Israel.

I samme artikkel advarer Brende mot angrep mot sivile. I Aftenbladet.no sier Brende: «- Jeg er veldig opprørt over de angrepene på rene sivile mål som vi har sett de siste dagene. Det er forferdelig når vi ser at det er sivile som lider mest. Det er kvinner, barn og eldre. Mange barn er drept og skadd. Dette kan ikke fortsette, sier Brende til NRK i New York» Det er ingen tvil om at det er Israels angrep på rene sivile mål han her sikter til.

Her er en forklaring på hvordan slike «rene sivile mål» ser ut:

Hamas uses palestinian homes in gaza for military purposes


Når vår utenriksminister sier at Israels motangrep «ikke er forholdsmessige», kan han kanskje spørre sin forgjenger Jonas Gahr Støre om tap av norske soldaters liv i Afghanistan og tallet på drepte afghanere, sivile og stridende var forholdsmessige? Hvor mange afghanere ble drept av norske kuler? Hvor mange skadde? Man kan også spørre seg om NATOs våpenarsenal, antall soldater og styrkenes utrustning med teknologiske militærutstyr i forhold til Talibans utrustning, var forholdsmessig? Var NATOs militære styrke og angrep mot Taliban forholdsmessige?

Var norske jagerflypiloters bombing av tettbefolkede områder i Libya forholdsmessige? Hvor mange libyske stridende og sivile ble drept av de 588 bombene som norske F-16 fly slapp over Libya i 2011?

-Det er det ingen som bryr seg noe om. Kan det være slik at sivile i Libya eller i Afghanistan er mindre verdt enn sivile palestinere? Hvorfor fins det ingen tall på antall drepte som norske styrker har vært ansvarlige for? Når Israel kriger, får man høre tallet på drepte dag for dag. Fikk nordmenn en lignende informasjon om våre egne styrkers handlinger i Libya og Afghanistan?

Utenriksminister Børge Brende er en stor skuffelse. Det å få seg til å si at: «Israels motangrep er ikke nødvendige for å ivareta deres sikkerhet» mens rakettene fortsetter å hagle fra Gaza, og israelere må søke til tilfluktsrom viser at han har null troverdighet hva angår Israel og situasjonen i Midtøsten. Her kan du lese om dagens hendelser. Raketter treffer både i sør og nord-Israel. I dag 15.juli drar Brende til Midtøsten, melder blant andre VG:

«Tirsdag drar utenriksministeren til Midtøsten for å  møte Israels utenriksminister Avigdor Lieberman og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Han sier til NTB at Norge vil presse på for å få i stand en våpenhvileavtale.– For oss er det viktig at en våpenhvile legger grunnlaget for å heve blokaden av Gazastripen, og for videre forhandlinger om en tostatsløsning. Løser man ikke det grunnleggende, vil konflikt og vold blusse opp igjen.»

Han bør heller holde seg hjemme. Er det noe som israelere er ganske «fed up» med, så er det diplomater som kommer til Israel for å fortelle dem hva de skal og skal ikke gjøre. Børge Brende er opptatt av to-statsløsningen, som om den siste tiden viser at palestinerne er interessert i en egen stat. Eller at de er et fredselskende folk. Utenriksminister Børge Brende har ingenting i Israel å gjøre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s