Talsmann fra Israels UD om NRKs Sidsel Wold

Yigal Palmor om Sidsel Wold

Sidsel Wold har lagt ut kommentarfelt fra Facebook

Talsmann for Israels Utenriksdepartement, Yigal Palmor forteller om sin oppfatning av NRKs Midtøsten-korrespondent: «Hun brukte å lyve meg rett opp i ansiktet uten å blunke. Jeg har møtt mange journalister i mine dager som talsmann, men knapt noen så desillusjonert og svikefull som Sidsel Wold.»

Dette er klar tale. Han pakker ikke inn noe som helst, og legger ingenting imellom. Når talsmannen for Israels UD sier noe slikt bør det legges merke til. Sidsel Wold skriver på sin Twitter konto at NRK har klaget på denne omtalen og hun venter på en beklagelse fra Israels ambassade i Oslo. Føler hun seg urettferdig behandlet? Eller opplever hun at noen lyver om henne? Det kan ikke bli mer ironisk enn dette. Palmor har rett i sin beskrivelse av Wold. Hun presenterer et falskt bilde av hva som skjer i Israel i dag, samtidig som hun bedriver historieforfalskning og fremmer palestinsk propaganda. Brennpunkt programmet «Giverlandet» er et godt eksempel på det.

Yigal Palmor har jobbet for Israels Utenriksdepartement i 28 år. Han har vært vise-talsmann siden midten av 1990 tallet, og har hatt stilling som talsmann for Israels UD siden 2008. Sidsel Wold har jobbet som NRKs Midtøsten korrespondent fra 2007-2011, men er fortsatt å se i reportasjer og «fakta»-program, som Brennpunkt. I de siste dagers uroligheter i Israel og i territoriene har hun påny vært reporter og fremmet sin og NRKs vinkling av hendelsene.

Her er et eksempel på hvordan Sidsel Wold feilinformerer.

En kommentar om “Talsmann fra Israels UD om NRKs Sidsel Wold

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s