VGs Morten M demoniserte Israel

Holocaustsenteret i Oslo publiserte i 2012 rapporten «Antisemittisme i Norge? – Den norske befolkningens holdninger til jøder og andre minoriteter.»

På deres nettside står det: «HL-senteret gjennomførte i perioden august 2010 – mai 2012 en kvantitativ undersøkelse om den norske befolkningens holdninger til jøder og andre minoriteter. Dette er den første omfattende befolkningsundersøkelsen i Norge på dette feltet.»

En av påstandene (side 46 i rapporten) som deltakerne skulle ta stilling til var:

  • “Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under 2. verdenskrig.”

Besvarelsen var sjokkerende. 29 % mente det stemte nokså godt og 9 % mente det stemte helt. Det vil si at nærmere 4 av 10 nordmenn mener Israel behandler palestinerne like ille som nazistene behandlet jødene. Hvorfor blir Israel sammenlignet med nazistene? Driver Israel og gasser i hjel palestinere?

De som er skyldige for at nordmenn har fått slike vrangforestillinger er først og fremst norske aviser. Dagbladets faste karikaturtegner, Finn Graff har karikert israelske ledere som nazister ved flere anledninger. Den 8. januar 2009 på siste side, hadde VGs faste vitsetegner gjennom flere år, Morten M denne tegningen:

karikatur VG Morten M, Israel som Hitler

Dette er norsk antisemittisme, på trykk i Norges største avis. Tegningen er ikke produsert av en innvandrer med anti-israelsk tankegods i sekken, men dette er «Made in Norway». Når man i krigspropaganda fremstiller fienden som ond og djevelsk, kalles det for demonisering. Man skulle nesten tro at Norge var i krig med Israel til tider. VG har her publisert en tegning som helt klart demoniserer Israel. Den er så grov at den er direkte ondskapsfull. For selv om man vil formidle Israel som «the bad guy», hvorfor bruke nettopp Hitler?

Det finnes vel knapt noen i Israel som ikke syns dette er svært sårende og støtende. I Israel bor det personer og etterkommere av jøder som har vært utsatt for forfølgelse og folkemord i flere deler av verden, deriblant Europa. Det å sammenligne Israel, alle forfulgte jøders tilfluktssted med den personen som tok livet av 6 millioner potensielle israelere er en ytringsform som ikke er annet enn renspikka ondskap.

VG og Morten M. Kristiansen er med på den falske fremstillingen av Israel i Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s