Jonas Gahr Støres favoritt i Midtøsten

I programmet Brennpunkt på NRK med tittelen «Giverlandet», som ble vist ifjor, fikk man blant annet innsyn i hvordan tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre og hans stab drev sitt arbeid med å skape fred i Midtøsten. Hele programmet burde i sin helhet vært analysert, men her vil jeg ta for meg en av Støres uttalelser.

Jonas Gahr Støres favoritt

Skjermdump NRK 26.02.2013

 

Støre og hans team hadde hatt en travel dag. Han startet med å ha samtaler med daværende president i Egypt, Mohammed Mursi fra partiet Det muslimske brorskap. Videre møtte han lederen for Den arabiske liga. Støre og staben hans dro deretter til Israel for å ha samtaler med Benjamin Netanyahu, for tilslutt å avslutte med et møte med palestinernes daværende statsminister Salam Fayyad i Ramallah. Det er da de avslørende ordene blir sagt.

Gå inn på denne linken, og spol frem til 11:20

Jonas Gahr Støre sier:

Dette er mitt tredje statsministerbesøk idag
Jeg traff den egyptiske i morges
Deretter Netanyahu
Og så avslutter jeg med den jeg foretrekker

Om man ser denne sekvensen flere ganger, så legg merke til Støres ansiktsuttrykk når han nevner Netanyahu kontra uttrykket hans når han nevner sin favoritt. Er dette en diplomatisk uttalelse? Hvis man jobber for å føre to stridende parter sammen, så burde man vel heller være nøytral enn å ha en favoritt?

2 kommentarer om “Jonas Gahr Støres favoritt i Midtøsten

  1. Tilbaketråkk: Løgn fra Jonas Gahr Støre | Israel i Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s