Jonas Gahr Støres samtaler med Hamas

Da jeg skulle skrive min første post om tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, var det ingen tvil om hva jeg kom til å velge. Det er mye stoff å ta tak i når det gjelder hva denne personen har gjort som har ødelagt/forverret forholdet mellom Israel og Norge. Hans aggressive og lite forståelsesfulle holdning mot Israel i flere saker er veldokumentert.

Dette klippet fra TV2 Nyhetene i januar 2011 hvor han blir intervjuet av Pål T. Jørgensen viser klart og tydelig hvordan Støre forsøker seg på en løgn. Men siden Jørgensen hadde gjort forarbeidet ved å intervjue Hamas`leder Khaled Mashaal, ble Støre «tatt på senga» og bad om å ta intervjuet om igjen. Han forsøkte også å utmanøvrere Jørgensen ved å late som om han hadde misforstått spørsmålet:

  • «Kan vi ikke ta opptaket på nytt, fordi ditt forrige spørsmål var litt upresist?» 
  • «Forrige spørsmål?» «Om du har snakket med Meshaal?»
  • «Jo, altså jeg oppfatter at du sier, du stiller spørsmål om jeg har hatt møte med ham?»
  • «Nei, jeg spør om du har snakket med ham.»
  • «Jo, men kan vi ikke ta det på nytt, så kan vi gå rett inn i det?

Støre forsøkte å vri seg unna med å si «… du stiller spørsmål om jeg har hatt møte med ham?» Men det var ikke det Jørgensen spurte om. Det han sa var: «Har du selv hatt samtaler med Meshaal?«, noe Støre svarte kontant: «Nei!» på. Når da Jørgensen videre sier: «I et intervju med TV2 i Damaskus, så sier Khaled Meshaal på tape at han har snakket med deg, hatt samtaler med deg på telefon flere ganger.», reagerer Støre. Han forstod at han hadde blitt «tatt på fersken» i å snakke med lederen for en islamistisk terroristorganisasjon. Derfor reaksjonen.

En annen ting som er veldig interessant i dette intervjuet, er hva Khaled Meshaal sier om Stoltenberg-regjeringen: «Vi setter stor pris på den norske regjeringen og dens politikk som er forskjellig fra den europeiske og amerikanske.» Dette sier altså øverste lederen for en islamistisk terrororganisasjon som har programfestet utslettelsen av Israel.

Related articles:

TV2 Støre har hatt hemmelige samtaler med Hamas


Her er et utdrag fra en tale til Ismail Haniyeh, statsminister i Gaza der han forteller om målet til Hamas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s