VG – Abbas og Holocaust

VG- Abbas og HolocaustFaksimile VG 28.04.2014

Utifra denne lederartikkel kan det se ut som om Abbas har gjort noe helt utenom det vanlige. VG skriver om Abbas’ uttalelse: «Det er likevel en viktig anerkjennelse av historiske realiteter«. Det er sant at konspirasjonsteorier er utbredt i Midtøsten og også holocaustfornektelse. Det har VG rett i. Det som er litt spesielt i denne saken er at Abbas selv er kjent for å ha vært en holocaustfornekter. Er det slik at han nå erkjenner historiske fakta? Eller har han andre motiv for sin uttalelse? Samtidig innleder han et samarbeid med Hamas, en terroristorganisasjon som har programfestet et nytt holocaust. Det burde være på sin plass at VG nevner Abbas’ doktoravhandling fra 1982 da han fullførte sin doktorgrad ved Patrice Lumumba-universitetet i Moskva, og skrev boken: «The Connection between the Nazis and the Leaders of the Zionist Movement».

VG skriver også om den «bitre og langvarige konflikten mellom Israel og Palestina«. Det fins ingen nasjon ved navn Palestina. Israel har ikke hatt en konflikt med dette landet simpelthen fordi det eksisterer ikke. Dersom Palestina eksisterer skulle jeg gjerne visst om en eller flere grenseoverganger. For eksempel om man er i Israel, hvilken grenseovergang blir mest brukt til å komme inn i Palestina? Det er kun i fantasienes verden at man snakker om Israel og Palestina. Mer om det ved en senere anledning.

Related articles:

Abbas claims Zionists, Nazis linked before WWII

Netanyahu denounces Abbas`alliance with Holocaust denying Hamas

Lieberman: You can`t make peace with a Holocaust denier

En nærmere titt på hva annet Mahmoud Abbas sa, gjengitt av det palestinske nyhetsbyrået WAFA viser Abbas’ hensikt med denne «anerkjennelsen»:

President Abbas stressed that the Holocaust is a reflection of the concept of ethnic discrimination and racism which the Palestinians strongly reject and act against.

‘The world must do its utmost to fight racism and injustice in order to bring justice and equality to oppressed people wherever they are.  The Palestinian people, who suffer from injustice, oppression and denied freedom and peace, are the first to demand to lift the injustice and racism that befell other peoples subjected to such crimes.’

‘On the incredibly sad commemoration of Holocaust Day, we call on the Israeli government to seize the current opportunity to conclude a just and comprehensive peace in the region, based on the two states vision, Israel and Palestine living side by side in peace and security.’

Abbas bruker minnedagen for holocaust til å dra sammenligning med det han kaller palestinernes lidelser. Han begynner med å si at holocaust er en refleksjon av tanken om etnisk diskriminering og rasisme. Neste setning ber han verden kjempe mot rasisme og urettferdighet. Videre sier han at det palestinske folket lider under urettferdighet og blir nektet fred. Så sier han at på denne utrolig triste minnedagen for holocaust, kaller vi på Israels regjering til å gripe tak i nåværende mulighet til å få på plass en rettferdig og omfattende fred i regionen.

Med andre ord mener Abbas at Israel er årsaken til palestinernes lidelser fordi Israel ikke har grepet den nåværende mulighet til fred, i hans øyne. Det går klart fram av sitatet hvem Abbas legger skylden på for at fredssamtalene brøt sammen?     «…we call on the Israeli government…» Så ifølge Abbas har Israel hindret en mulighet for en rettferdig fred – palestinerne lider under urettferdighet og ufred – Abbas ber verden kjempe mot rasisme og urettferdighet (noe han mener palestinerne utsettes for) – rasisme og etnisk diskriminering var en del av holocaust. Kan budskapet til Abbas egentlig handle om palestinernes «holocaust», og Israel som den ansvarlige?


Hvordan kan Abbas si at palestinerne avviser sterkt og handler imot rasisme og etnisk diskriminering, når han selv har uttalt at ikke engang en eneste israeler skal få lov til å bo i Palestina? Og palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat har også uttalt at i den fremtidige palestinske staten vil det ikke finnes en eneste bosetter (jøde).


Et annet spørsmal er om Abbas anerkjenner 6 millioner drepte jøder, eller «bare noen hundretusen»?


VG- Hitlers muslimske krigere

Faksimile VG 23.april 2013

VG hadde et to-siders intervju med forfatteren Jonathan Trigg. Han var aktuell med boken «Hitlers hellige krigere. Muslimske frivillige i Waffen-SS». I dette intervjuet fikk vi blant annet vite at over 100.000 muslimer trakk i tysk uniform under krigen. Haj Amin al-Husseini var en lederskikkelse for den arabiske befolkningen (palestinere) i det britisk-styrte Palestina (hele landområdet  mellom Jordan-elven og Middelhavet) og var Hitlers allierte under krigen. Som det går frem av VGs artikkel, ønsket han utslettelsen av alle jøder i Palestina og «hans voldsomme antisemittisme kom til å prege de arabiske nasjonalistiske diktaturene etter krigen, som Syria og Egypt«.

Amin al Husseini und Adolf Hitler

Bundesarchiv_Bild_146-1987-004-09A,_Amin_al_Husseini_und_Adolf_Hitler.jpg

Her er al-Husseini, personen som både Abbas og Arafat hyllet som en palestinsk helt. Det er noe som ikke stemmer når Abbas på den ene siden hyller Adolf Hitlers alliert i Midtøsten som kjempet for å gjennomføre Endlösung, og samtidig si at holocaust var «verdens mest avskyelige forbrytelse«.

Kan det tenkes at han mener det var en forbrytelse fordi det i hans øyne førte til opprettelsen av Israel?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s