Dagbladet – Israel i svart-hvitt

Dagbladet-Smilden-Karikatur

Faksimile Dagbladet 3.april 2001

Etter å ha lest denne kommentarartikkelen, og sett karikaturtegningen er det ikke vanskelig å se hvilket bilde Dagbladet og karikaturtegner Finn Graff tegner av Israel. Det å sammenligne Israel med nazister blir av USAs utenriksdepartement betegnet som antisemittisme. Dagbladet og Graff har publisert slike karikaturtegninger en rekke ganger. Jan-Erik Smilden forteller den palestinske versjonen:  -«Det palestinske opprøret som startet etter at Sharon gjennomførte sin kontroversielle spasertur.» og -«For det var frustrasjon, sinne og fortvilelse i den palestinske befolkningen etter sju år med for dem nesten nytteløse fredsforhandlinger.» Var det derfor de startet å sprenge seg selv på israelske kafèer, restauranter, nattklubber, busser og alle andre sivile mål?

Smilden tror ikke på Amos Adai, Israels ambassadør til Norge som legger skylden for urolighetene på Yassir Arafat. Isteden prøver JanErik Smilden  å latterliggjøre ham. Smilden konkluderer med at «Israel prøver å vinne propagandakrigen» og «så dumme er ikke folk flest«. Virkelighetsfjerne utsagn, og med tanke på hva som har blitt avslørt i ettertid, er denne kommentarartikkelen i Dagbladet et «godt» eksempel på hvordan norsk presse presenterer et forvrengt bilde av hendelsene i Midtøsten til den norske leseren. Mon tro hvem som virkelig er dumme?

Related articles:

The Use of Palestinian Children in the Second Intifada

The Palestinian Authority`s Responsibility for the Outbreak of the Second Intifada

 

En kommentar om “Dagbladet – Israel i svart-hvitt

  1. Tilbaketråkk: Dagbladet karikatur – Ariel Sharon som nazist | Israel i Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s