Kan man stole på palestinske kilder?

Ta inn hele skjermen 15.02.2014 191744.bmp

  VG Nett 01.02.2014 

Hele artikkelen kan leses her.

Det interessante med denne artikkelen er historien om Mohammed Mubarak.VG skriver at han var bistandsarbeider hos USAID. Hans død var årsaken til den palestinske demonstrasjonen. Leseren får ikke vite hva slags demonstrasjon dette var. Var den fredelig, voldelig eller var det et fakkeltog? Det eneste man får vite er at det var flere hundre palestinere som deltok, og de israelske soldatene skjøt mot demonstrantene med skarpt.

Jerusalem Post gjengir uttalelser fra en talsmann for den israelske hæren: «Opptøyene var voldelige og ulovlige«, «Molotov cocktails og steiner ble kastet mot soldatene«, «En av opprørerne kastet en Molotov cocktail på en soldat som følte at hans liv var i fare, så han skjøt tilbake og traff demonstranten med skarpe skudd.» VG/NTB nevner ikke dette.

VG/NTB skriver om Mohammed Mubarak som ble drept av israelske soldater 2 dager før demonstrasjonen: «Soldatene som skjøt ham hevdet at han åpnet ild mot dem, men øyenvitner hevder han var ubevæpnet.» Hvem har rett? De israelske soldatene, eller palestinske øyenvitner?

Palestinas arbeidsminister sier Mubarak «bar på et skilt for å dirigere trafikken da de israelske soldatene skjøt og drepte ham.» -«Et kaldblodig drap«. Det høres jo slikt ut! Israel tar livet av en trafikk konstabel, som i tillegg er bistandsarbeider! Da har vi altså en representant for den palestinske regjeringen, samt palestinske øyenvitner som forteller en helt annen versjon av hendelsen enn  det de israelske soldatene gjør. Men hvem har rett?

Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an News  skrev om saken og publiserte dette bildet av Mubarak liggende på bakken.

Mohammed Mubarak maan news

Ma’an News 29.01.2014

Samme dag ble det lagt ut flere nærbilder på Twitter. Her er et av dem (Google oversatt):

Mohammad Mubarak Twitter pic

Twitter:  (paldf.net / @Paldf)

Dette var Muhamed Mubarak, bistandsarbeideren som denne dagen hadde jobb som trafikk konstabel. VG /NTB siterte Palestinas arbeidsminister, Maher Ghneim: «Mubarak bar på et skilt for å dirigere trafikken da de israelske soldatene skjøt og drepte ham.»

«Skiltet» kan sees til venstre i bildet, litt over hodet til Mubarak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s